Heikniemi.net » Frisbeegolf-kiertue 2007 » Salo

Frisbeegolf-kiertue 2007
5/16: Salo

« 4/16: Tammisaari   -   6/16: Kaarina»

ke 15.8.2007
Kotisivu, Ratakartta *

Pienehkölle alueelle rakennettu 9-väyläinen, jonka kunnossa oli hieman toivomisen varaa. Nokkosia oli siellä täällä ja heittopaikat olivat aika epätasaisia, tehden vauhdinoton vaikeaksi. Väylän olivat enimmäkseen nurmipohjalla ja pituudeltaan vaihtelivat 50:stä 90:een. Korkeuserojen vuoksi parilla väylällä sai kuitenkin heittää ihan kunnolla.

Muita ulkoilijoita alueella liikkui jonkun verran.

Sami

Nojoo. Taas yksi tällainen kylmäksi jättävä lähiörata. Väylät ovat enimmäkseen lyhyitä ja mielikuvituksettomia. Sinänsä varmaan soveltuu hyvin sunnuntaipelaajalle. Ehkä kuvaavaa oli perässämme tullut – ja edellemme mennyt – kaksikko, joka juoksi kaikki siirtymät heittopaikalta toiselle. Frisbeehenkistä lenkkeilyä siis.

Pari mukavampaa väylää radalla kuitenkin on, alamäkeen tiukasta portista heitettävä 80-90 -metrinen anhyzer, joka kuitenkin vaatii hillityn loppufeidin että kakkosen voi ottaa. Väylän loppupää kuitenkin hieman pilasi kokemusta, sillä kori sijaitsee korkealla ja kapella ”harjulla” ja heti korin takana sijaitsee hillitön nokkospöheikkö… Tuli tehtyä legendaarinen ”kakkosesta nelonen”.

Tulos: 29

Jouni

Jäikö Sami kylmäksi huonon pelinsä takia vai peli huonoksi kylmyyden takia? Tosiasia mielestäni on, että Salo oli hyvin onnistunut, joskin vielä selvästi hieman marginaaliporukan käytössä oleva kaupunkirata. Heinä kasvoi turhan pitkänä ja jotkut paikat lähentelivät sikailua kapeudessaan.

Tosi on, että väylät eivät enimmäkseen vaatineet tosissaan draivausta, mutta pelkästä pikkunäpäyttelystä ei myöskään ollut kyse – lähestymisiltä vaadittiin sekä tarkkuutta että mittaa. Jos Salon kiekkoskene tästä nousee, heidän kannattaa ensi töikseen tehdä vähän lisää töitä nurmikoiden kanssa. Tällä tavalla jo nyt kelpo radasta saadaan kyllä aikaan varsin hyvä paikka niin aloittelijoille kuin hieman edenneemmillekin harrastajille.

Tulos: 26

Riikka

Nokkosista huolimatta radasta jäi todella kiva fiilis. Hieman viilenneessä illassa oli mukava liidättää kiekkoa ruohoaukeiden poikki, ja väylien pituudetkin tuntuivat Tammisaaren jälkeen oikein maltillisilta. Toki täälläkin sai välillä rypeä risukasoissa ja nokkospusikoissa, mutta silti rata jäi mieleen yhtenä kiertueen mukavimmista.

Tulos: 44

*) Nykyinen rata voi poiketa kiertueella heitetystä.

« 4/16: Tammisaari   -   6/16: Kaarina»