June 04, 2005

Takaisin raiteilla (Pasilassa)

Lähiliikennekiertue vietti hiljaiseloa toukokuun, sillä flunssat ja siitepölyaallot tainnuttivat kiertueduon kauniimman puoliskon busseilijaksi. Tarkkaan ottaen kaksi kuvaa tuli toukokuun aikana kuitenkin otettua, nimittäin raitiovaunut 7A (HKL #85) ja 7B (HKL #90). Kuvissa kaunista Itä-Pasilan toimistomaisemaa Ratapihantien itäpuolelta. 7B:n kuvassa näkyy kyseisen tien ylittävä Opastinsilta, jonka länsipäässä (kuvan oikea reuna) on Pasilan nykyinen asema, joka otettiin käyttöön vuonna 1990.

Niin, entä Pasilan vanha asema? Sehän sijaitsi ennen aika lähellä kuvan ottopaikkaa, mutta siirrettiin sittemmin kauemmas raiteista kuvassa näkyvien rakennusten taakse. Nykyisin se toimii kokoontumispaikkana nimeltä Rauhanasema. Ennen Pasilassa toimimistaan asema oli työskennellyt Karjalan kannaksella, josta se siirrettiin 1920-luvulla pääkaupunkiseudulle. Kuva vanhasta Pasilasta antaa hyvää perspektiiviä kaupunginosan muutoksesta.

Ps. Viivytyksistä huolimatta kiertue jatkuu ja tavoite on ennallaan. HKL ja YTV kuitenkin helpottivat hieman urakkaamme lopettamalla linjat 79A ja 548, joten neljä bongauspistettä tipahti listalta. Kaupunkikuvallisesti menetys ei ole suuri, sillä nämä paikat tulevat melko hyvin kartoitettua muidenkin päätepysäkkien kautta.

Posted by Jouni Heikniemi at June 4, 2005 10:41 PM
Comments
Post a comment

Remember personal info?