June 11, 2005

60-sarjaa yo-päivänä

Ylioppilasjuhlapäivä ei säällään riemastuttanut, sillä suuren osan päivästä tihutti vettä ja taivas pysyi pilvessä. Bongausretki sisälsi mm. talviaikataulukauden viimeisen pikajuna 5:n kuvaamisen Pukinmäessä.

Junakuvauksen jälkeen matka jatkui Itä-Pakilaan, Vantaanjoen länsipuolella avautuvalle vehreälle pientalovaltaiselle asuinalueelle. Eräs tärkeä tuntomerkki on Pakilan siirtolapuutarha Kehä I:n ja Vantaanjoen risteyksessä (meillä muuten oli mökki siellä ennen). Siirtolapuutarhan länsipuolella alkaa maasto nousta, ja Tuomarinkylän kartanon eteläpuolella kohoavan Lystikukkulan rinteillä on koko joukko kauniita ja varsin tyylikkäitä rivi- ja omakotitaloja. Ja riittävästi mäkeä nousemalla löytyy myös vaelluksen kohdepiste: HKL:n bussi 64 (kuvassa Pohjolan liikenteen 810) kääntyy Metsolan koulun edustalla. Mäkeä alaspäin Yhdyskunnantietä lasketellessa tien itäpuolella näkyy myös Itä-Pakilan ainoa kauppa, Pakilan Tarmo.

Se Pakilasta, matka jatkuu länteen. Tuusulanväylän alittaa Piikintiestä länteen jatkuva kevyen liikenteen alikulkutunneli, josta onnekas bussimatkaaja putkahtaa suoraan linjan 63 päätepysäkille - ja kuinka ollakaan, siellähän se Gillette-bussi (HelBin 276) juuri onkin jo kaartamassa pois! Siinä samassa olemmekin saapuneet Paloheinään, joskin tämä päätepysäkki on verrattain kaukana kaupunginosan tunnetuimmasta kohteesta, Paloheinän huipusta (ks. muutama kuva huipulta). Muuten, jos huipulle haluat mennä nyt, käytä bussia 66 tai 66A.

Sitten kutsuivat Helsingin äärirajat: suuntana on Torpparinmäki aivan Vantaanjoen rannalla, Haltialan peltoaukeiden syleilyssä. Bongattava linja 67 kulkee sopivasti Paloheinän halki, ja näyttäytyessään sai pedaalit vipattamaan aivan uudella tavalla: kesälauantain vuoroväleillä kun ei paljon huvita missata bussia päätepysäkiltään. Ennätysvauhtinen pikapainanta Torpparinmäentien päädyn kääntöpaikalle nettosi kuitenkin tulosta: HelBin 421 oli itse asiassa perillä vasta ehdittyämme jo kaivaa kamerankin esille. Kuva on otettu päätepysäkiltä koilliseen, siis peltoaukean yli kohti Tuusulan moottoritietä. Niukasti kuvan vasemman reunan ulkopuolelle jää Vantaan Tammiston kaupunginosa, joka on tunnettu lähinnä suurista ruokakaupoistaan.

Ps. Nämä kuvat ovat siis jo viikon vanhoja. Lisäksi tältä reissulta tuli joukko muitakin kuvia - matka jatkui takaisin Tuusulanväylän itäpuolelle Helsingin pohjoisosiin. Laitamme tästä lähtien kuvia esiin ehkä hieman pienempinä kokonaisuuksina, mutta tiheämmällä tahdilla ja paremmin selityksin varustettuna.

Pps. Viime kerralla yliviivasimme listasta pari lopettanutta linjaa. Pysyvästi kuulan peltikalloonsa sai myös Helsingin 73B (Rautatientori - Malmi), joka nyt näin jälkikäteen tuli myös luettelosta eliminoitua. Pahoittelemme viivettä päivityksessä.

Posted by Jouni Heikniemi at June 11, 2005 08:12 PM
Comments

Lisää näitä! :D Noista lopettaneista linjoistaki olis kiva saada photoja ;)

Posted by: Valtsu at March 5, 2010 01:22 PM
Post a comment

Remember personal info?