December 26, 2005

Matkalla jouluostoksille

Vihoviimeiset jouluostokset tehdään tietenkin aatonaattona (no okei, todella kovat tyypit jättävät homman aattoaamuun). Vaikka hankittavien asioiden lista olikin lyhyt, siitä selviäminen edellytti kuitenkin suuntaamista tuohon sesonkishoppailun maanpäälliseen helvettiin, Itäkeskukseen. Asian valoisana puolena voidaan nähdä se, että harvoin on arkipäivänä aikaa napsia näitä ruuhkabusseja.

Näinpä siis nettosimme kiertuemielessäkin jotain tältäkin reissulta: 506 Viikissä (tuo kaunis ruskea rakennus on siis nykyinen eläinlääketieteellinen tiedekunta) ja 80 Roihupellossa. Kasikymppistä kävimme etsimässä jo heinäkuussa, mutta missasimme sen tuolloin niukasti. Kyllä on syksyn mittaan harmittanut ettei silloin viitsinyt kymmentä minuuttia odotella, mutta nyt sekin erhe tuli paikattua.

Nämä kaksi kuvaa kasvattivat noteerauksemme lukemiin 188/269, joka tarkoittaa harmillisesti 69,9%:ia kiertuekuvista. Tätä myötä on ilmeistä, ettei koko kuvamassa tule valmistumaan kesäkautena 2005 (joka oli jo alunperinkin kova tavoite), mutta eipä edes vuonna 2005 (joka on sitten jo enemmän omaa laiskuutta). Kiertue vedetään kuitenkin kiukulla loppuun, vaikka sitten vuoden 2006 puolelle osa kuvattavista jääkin. Etuna tässä venymisessä voidaan nähdä se, että nyt kuvitusta tulee kerättyä myös talviajalta, mikä luo kuviin aivan omaa uutta näkökulmaansa. Samaa vuodenaikaperspektiiviä voi jo nyt pienemmässä mittakaavassa hakea vilkaisemalla huhtikuista kuvaa Länsi-Herttoniemestä (80A 17.4.2005) ja toisaalta heinäkuista otosta samasta paikasta (80 4.7.2005).

Posted by Jouni Heikniemi at December 26, 2005 01:46 PM
Comments
Post a comment

Remember personal info?