August 08, 2006

Keskisen vyön kuvatukset

Näin kiertueen finaalivaiheessa julkaisemme vielä kuvia parina maantieteellisesti eheähkönä satsina. Tämänkertaisessa esittelyssä on Helsingin selkeärangasta eli Mannerheimintiestä lähinnä länteen suuntautuva kapea suikale, joskin pari pistäytymistä itäänkin tehdään. Itse asiassa luontevaa onkin aloittaa juuri itäreunalta, tällä kertaa läheltä Pasilaa, jossa Ilmalan tori -niminen pysäkki huolehtii 59:n (PL 806) lepotilasta. Pysäkin taustaa dominoivat kuutiot ovat Ilmalan vesisäiliöt, vasemmalla näkyvä vaalea rakennus puolestaan MTV3-kanavan ja Radio Novan pääkallonpaikka. Kuvaajan takana on Yleisradion pääkonttori kuuluisine Pasilan torneineen.

Ilmalasta suoraan länteen on pätkä Keskuspuistoa, mutta kovin pitkään ei metsässä tarvitse tarpoa, kun Ruskeasuon alue alkaa jo näkyä. Invalidisäätiön hallinnoima Sairaala Orton sijaitsee metsäisessä puistonreunassa. Joukkoliikenteellä lasarettia on siunattu mukavasti, sillä Rautatientorille suuntaava bussi 23 (HelB 263) pitää toista päämajaansa pihapiirissä. Kuva on muuten otettu huhtikuun puolessa välissä - näitä lehdettömiä puitahan ei meinannut taas muistaakaan...

Jatketaan sairaanhoitoon liittyvissä merkeissä Mannerheimintien toisella puolen. HUSin Meilahden sairaala palvelee monenmoisissa vaivoissa, ja samassa korttelissa on myös tulevaa lääkärikollegiota: Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta on asettunut sairaalakorttelien kupeeseen. Itäkeskuksesta saapuva 58B (PL 867) ohittaa kuvassa Biomedicumia, vuonna 2001 valmistunutta lääketieteellisen osaamisen ja koulutuksen keskusta. Toisessa kuvassa 58B seisoo päätepysäkillään sairaalan korkean päärakennuksen edessä. 14B (HelB 9824) puolestaan on jo lähdössä, ja taustalla näkyvä ruskea rakennus on Meilahden korvaklinikka.

Seurasaari on suosittu ulkoilualue Meilahden ja Munkkiniemen lähistöllä. Varsinkin juhannuksena perin populoidulle alueelle pääsee helpoiten bussilla, sillä pysäköintimahdollisuudet Meilahden eteläreunalla ovat varsin heikot. Bussi 24 (HelB 50) vie aivan saarelle johtavan sillan alkupäähän. Kuvassa bussin taustalla näkyvät meren yli Salmisaaren voimalaitokset.

Edelleen länteen jatkettaessa saavutaan sangen idylliselle paikalle lähelle kuuluisaa Kalastajatorppa-hotellia. Raitiovaunu 4:n päätepysäkki kuvattiin jo viime kesänä, mutta Katajanokan terminaaliin kuljettava 4T-erikoisversio karkaili meiltä pitkään, kunnes HKL 233 vihdoin jäi satimeen kauniina kesäiltana. Paikalla kannattaa muuten ehdottomasti piipahtaa joskus ajan kanssa, sillä viereinen ranta on varsinkin auringonlaskun aikaan mitä kaunein.

Tämän kuvasatsin jälkeen kriittinen mittari osoittaa 255/269 eli 94,8 prosenttia. Voitto on jo lähes plakkarissa, sillä ottamatta on enää yksi kuva. Julkaisemattomia otoksia sentään on vielä muutamia, ja ne tulevat tarjolle lähiaikoina. Tuskin sentään ennen syysaikataulujen voimaantuloa, valitettavasti. :-(

Posted by Jouni Heikniemi at August 8, 2006 09:54 PM
Comments
Post a comment

Remember personal info?