August 19, 2006

Länsirajalla

Tässä kimarassa tutustumme Helsingin länsirajalla oleviin päätepysäkkeihin. Tarkemmin sanottuna kyseessä ovat kylläkin lähinnä viimeiset Helsingin puolelle jäävät pysäkit, sillä oikeita päättäreitä mukana on vain pari. Matkamme alkaa etelän Lehtisaaresta, joka yhdessä läheisten Kuusisaaren ja Kaskisaaren kanssa muodostaa vauraan silloin yhdistetyn saariryppään. Kuusi- ja Lehtisaaren läpi kulkee runsaasti liikennöity tie Espoon Keilaniemen ja Helsingin Munkkivuoren välillä. Tätä tietä käyttävät myös monet seutulinjat; näistä tänä kauniina kesäkuisena iltapäivänä kuvattaviksi lankesivat kiertueelle kuuluvat 194 (WL 11), 195 (WL 1), 503 (ESL 707) ja 506 (ESL 693).

Pohjoiseen suunnattaessa seuraava rako Helsingistä Espooseen on Turunväylä, mutta sitä ei yksikään kiertueemme bussi käytä. Edelleen seuraava ylityskohta on sitten Pitäjänmäen kaupunginosan halkaiseva vanha Turun maantie eli tutummin vain Turuntie. Kiertuebusseista rajan ylittää Pitäjänmäellä kaksi, Jokeriksi nykyisin nimetty 550 (HelB 110) ja Itäkeskuksesta Leppävaaraan kruisaileva - ja sittemmin Jokerin alta lopetettu - 522 (HelB 69). 550 poseeraa Konalantien risteyksessä, kun taas 522 on jo pysäkin verran lähempänä Espoon rajaa. Viimekesäinen näkymä Pitäjänmäen aseman tienoilta löytyy 522K-kuvasta, ja tietysti myös A-junan otoksesta.

Yhä pohjoisemmas kiivettäessä Konalantie ylittää Pitäjänmäen ja Konalan rajalla Kehä I:n, jota pitkin mm. linja 512 ylittää pääkaupungin rajan (kuva on otettu Konalantien sillalta itään päin). Toisessa päässä Malmin asemalla otetussa kuvassa on hieman eri tyyppinen tunnelma - otos kun otettu pimeimpään aikaan varhain aamuseitsemältä.

Samaan sarjaan on vielä luontevaa ryhmitellä pari Konalan ja Malminkartanon päätepysäkkiä. Sinänsä Konalan teollisuusalueella pyörähtävällä 51:llä (Connex 335) ja Malminkartanon täyttömäen kupeessa kääntyvällä 39A:lla (HelB 603) ei ole kovinkaan paljoa välimatkaa, mutta niin vain on pysäkit ryhmitelty eri kaupunginosiin kuuluvaksi. 39A:n iltahämyistä tunnelmaa voi jatkaa tarkastelemalla syksyisiä kuvia 39:stä ja 45:stä.

Nyt ollaan todella loppumetreillä! Ei sen enempää sanottavaa kuin että 264/269 eli 98,1 %. Ja loputkin vain Photoshoppia vailla :-)

Posted by Jouni Heikniemi at August 19, 2006 06:42 PM
Comments

dermfxf qddocd http://vdqnhaq.com ttyiiqq qddocd [URL=http://oipywgt.com]fbicbx[/URL]

Posted by: fjgknn at January 15, 2009 08:18 AM
Post a comment

Remember personal info?