November 05, 2005

Pohjoisia näkymiä ja tuurilaukauksia

Syys laskeutui joukkoliikennekiertueellekin. Töiden alettua ja iltojen pimennyttyä ei houkutus kuvausreissuihin ole enää ollut kesäpäivien luokkaa. Sadettakaan ei voitane eduksi tässä hommassa lukea. Kuvia on kertynyt kuitenkin muutamia, jotka näin menoin nyt siis julkistetaan. Tavoite koko kiertueen loppuunsaattamisesta vuodenvaihteeseen mennessä ei ole toivoton, joskin vaatii jonkin verran ryhdikkäitä seikkailuretkiä. Mutta ryhti, sehän on toinen nimemme.

Eräänä kauniina sunnuntai-iltapäivänä kiersimme Helsingin pohjoisia päätepysäkkejä. Bongatuksi tuli mm. 66 (HelB 222) Paloheinän majan kulmilla. Tämän liikunnan iloa uhkuvan puiston läpi tallustelimme koleassa syyssäässä kuvaamaan 43:n (HelB 274) Hakuninmaalla. Tuuri kävi, sillä bussi oli laakista paikalla. Pari pysäkkiä etelään, pikamarssia jo edesmenneen 46:n Hämeenlinnanväylän varressa sijaitsevalle päätepysäkille - ja siellähän se juuri lähdössä oleva sympaattinen minibussi, 46T (HelB 121) jo odottikin. Ja pitihän se kuvata siellä toisellakin päätepysäkillä, Kannelmäen asemalla.

Reissu jatkui vielä junalla pohjoiseen - M-juna (Sm4 6x29) pimeässä Malminkartanon tunnelissa on tunnelmaltaankin hieman erilainen kokemus kuin tätä seurannut täyttömäen syysruskaisissa maisemissa ollut 39 (HelB 9811):stä ja 45 (HelB 31):stä muodostunut parivaljakko. Samalta suunnalta tuli vielä toisessa yhteydessä kuvattua 14 - Pajamäessä tietenkin. Niin ja muuten: linjan 71 päätepysäkki siirtyi Pihlajamäestä puolisen kilometriä eteenpäin, Savelaan. Kuva uudeltakin paikalta on nyt plakkarissa: HelB 39 poseeraa.

Eräällä toisella reissulla huomattavasti aiemmin syksyllä kävimme bongaamassa pari pohjoisen pahaa aamulinjaa: 73N (Concordia 295) Ala-Tikkurilassa ja 74N (Concordia 350) Puistolassa. Hupia hommaan lisäsi lähinnä se, että sopivin (lue: myöhäisin) kuvausaika oli sunnuntaina, ja silloinkin viimeinen 74N-lähtö oli 7:50, joten kotoa piti lähteä pyöräilemään halki syysaamun sumujen jo vähän seiskan jälkeen. Oli ainakin mieleenjäävä pyhäpäivä tuo. Samalla reissulla kuvattiin myös N-juna (Sm4 6x15) Puistolan asemalla.


Entä ne tuurilaukaukset? Ne ovat niitä, kun käsittämättömällä onnella näkee jonkin harvinaisen liikennevälineen, mutta mukana ei ole muuta kuin kännykkä. No, se on voi voi. Tässä Nokia 6610i:n näkemys 520:sta Itäkeskuksessa, ja tässä taas pari suoritusta 7610:lla Rautatientorilta: 73N ja 74N. Kännykkäkuvausta emme muuten suosisi, mutta jos sillä voi välttää varhaisen sunnuntaiaamun reissun keskustaan tai ruuhkapäivystyksen Itäkeskuksessa, niin kait se on myönnyttävä. Varsinkin kun hyviäkin kuvia em. paikoista on jo yllin kyllin.

Näiden kuvien jälkeen napsittuna on siis 175/269 eli 65,1 %.

Posted by Jouni Heikniemi at 06:10 PM | Comments (0)