lokakuu 30, 2004

Pelitositteiden varastaminen tuli kalliiksi

KKO antoi menneellä viikolla kiinnostavan ratkaisun KKO 2004:105. Tapauksessa A oli ilmeisesti myyjätyössä tms. työskentelevänä varastanut Veikkauksen online-päätteeltä pelitositteita yhteensä n. 20000 euron arvosta. Tämä summa hänet velvoitettiin korvaamaan työnantajalleen, joka oli joutunut suorittamaan em. summan edelleen Veikkaukselle.

Varsinainen kysymys oli kuitenkin se, olivatko n. 16 000 euron suuruisiksi arvioidut pelivoitot rikoksella saatua hyötyä vai eivät. Veikkaushan ei ollut asianomistajana, eikä sinänsä voinutkaan vaatia vahingonkorvausta; se oli kuitenkin saanut asianmukaisen korvauksen pelitositteista A:n työnantajalta. KKO kuitenkin päätyi siihen, että pelivoitot olivat rikoksella saatua hyötyä, vaikka itse peli sinänsä olikin Veikkauksen näkökulmasta kulkenut laillisesti.

A tuomittiin siis korvaamaan työnantajalleen pelitositteiden arvo sekä maksamaan valtiolle pelivoittojen arvioitua summaa vastaava määrä. Tässä tapauksessa voittosumma oli pelitositteiden arvoa pienempi, mutta sen ei katsottu vaikuttavan asiaan; voitot olivat joka tapauksessa rikoksella saavutettua hyötyä.

Posted by Jouni Heikniemi at 30.10.04 10:06
rikosoikeus
Comments
Post a comment

Remember personal info?