marraskuu 13, 2004

Finlex uudistui

Finlex-lakitietopalvelu on uudistunut. Olen käyttänyt uutuutta vasta niin vähän, että on turhan varhaista kommentoida uudistusta kovin laveasti. Hyvältä kuitenkin näyttää, varsinkin jos taustatekniikka toimii nyt luvatulla tavalla luotettavammin. Pahimpia käyttöliittymän puutteita näyttää siivotun, ja vaikka lopputulosta en vieläkään sanoisi kauniiksi, on kyseessä kuitenkin merkittävä askel. Ilahduttavaa on sekin, että se turha käyttöehtojen hyväksymisdialogi on vihdoin poistunut.

Omia lakiaiheisia webbisivuja vääntäville erityisiä kiksejä tarjoaa se seikka, että Finlexiin linkittäminen on entistä iisimpää - nyt myös pykäläkohtaiset linkit onnistuvat. Esimerkiksi osoite http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055#P2 vie työsopimuslain 2 §:ään - ja samalla paljastaa yhden nolohkon mokan: eri lukujen pykälänumeroilla on samat ankkurit, joten esim. 2 luvun 2 §:ään ei tällä hetkellä pysty linkittämään. Itse lukuihin kuitenkin voi osoittaa ankkurilla tyyliin L2. Hatunnosto Finlex-tiimille vielä siitäkin, että vanhat linkit eivät särkyneet, vaikka urlien tavanomaista muotoa vähän muutettiinkin.

Kriittisempää palautetta tulee sitten, kun olen ehtinyt löytää nykysysteemin ongelmat. :-)

Posted by Jouni Heikniemi at 13.11.04 09:44
yleistä
Comments

Kysyisin asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksestä:
Siinä sanotaan, että isännöitsijä ja hallituksen puheenjohtaja kirjoittavat yhtiön nimen kumpikin erikseen yksin.
Voiko isännöitsijä tai hallituksen tavallinen jäsen jälkeenpäin vaittää, että kyllä hallituk-sen puheenjohtajalla nimenkirjoitusoikeus on, mutta ei pankkitilin käyttöoikeutta. Eli siis Soolopalvelun saamista pankilta.

Posted by: Asko Katara at 09.11.06 11:45
Post a comment

Remember personal info?