joulukuu 19, 2004

Oikeudellisia ajankohtaistiedon lähteitä

Noin henkilökohtaiselta kannalta tämän blogin hiljaisuuden huonoin piirre ei ole se, että blogissa on hiljaista. Huonoin juttu on se, että se hiljaisuus kertoo myös siitä, etten ole uhrannut kovinkaan montaa ajatusta lakiasioille viimeisen parin kuukauden aikana - en sen paremmin opiskelun kuin harrastuneisuuden kannalta. En ole edes lukenut sfnet.keskustelu.laki-uutisryhmää - tällaista taukoa ei olekaan ollut aikapäiviin. Aikomus tehdä asialle jotain on kyllä olemassa, saas nähdä milloin realisoituu. Kait sitä pitäisi opintoviikkojakin taas kerätä.

Korvikkeeksi passiivisuudestani heitän seuraavassa muutamia linkkejä ajankohtaisia oikeudellisia asioita seuraaviin sivustoihin ja tietolähteisiin, joista tämänkin blogin aiheilla on ollut tapana pulputa:

- Edilexin Lakiposti (sähköpostikirje säädösvihoista ja HE:ista)
- KKO:n uusimmat ennakkoratkaisut
- KHO:n vastaava sivu
- Asianajajaliiton "Oikeudellisia uutisia" (suora linkitys vähän vaikeaa)
- Valiokuntien tuoreimmat mietinnöt -hakutulos
- Hovioikeuksien ratkaisuja
- Hallinto-oikeuksien ratkaisuja
- Valtioneuvoston tiedotelista
- Kuluttajavalituslautakunnan päätösarkisto

Tosisissit lukevat vielä lisäksi EU-asioiden ja EY-tuomioistuimen tiedotesivuja. Lisäksi satunnaiset piipahdukset erinäisten ministeriöiden ja virastojen sivuilla ovat hyvää lisätietoa, mutta jo yllä olevia linkkejä tiiraamalla ja lehtiä lukemalla pysyy aika hyvin kärryillä. Jos siis on sitä aikaa.

Posted by Jouni Heikniemi at 19.12.04 14:52
yleistä
Comments
Post a comment

Remember personal info?