helmikuu 22, 2005

Laki24

Näyttää avatun tällainen uusi lakipalvelu, Laki24.fi. Ei tekijöitä pelota, kun pistävät pääotsikoksi "Suomen laki suomeksi" - haastetta ainakin pitäisi olla. Saitin tarkoitus on toimia "lakiaiheisena markkinointikanavana", johon lakiasiaintoimistot ja asianajajat voivat tuottaa sisältöä ja saada tätä kautta kontakteja. Mukana on toki myös hakupalvelu, jolla voi etsiä juristeja itselleen.

Palvelulle varmaan sinänsä on käyttöä, jos oikeaa lakimiestä kaipaa. Toinen asia on sitten se, paljonko palvelun tuhannesta artikkelista on apua. Useimmat vaikuttavat lyhyydessään ja yleispiirteisyydessään suorastaan teasereilta. Eräs artikkeleissa harmittava piirre on se, ettei niissä olevaa tietoa ole mitenkään tuettu viralliseen säädösaineistoon, vaikka aineisto vain harvoin vaikuttaa sisältävän juuri muuta kuin sitä, mitä laista on pääteltävissä. Kuluttajalle on kyllä usein apua jo oikeuksiensa tietämisestä, mutta montaa aktiivista ihmistä auttaisi vielä perustana olevat pykälät - näin erityisesti siksi, että pykäliin vetoaminen on huomattavasti "laki24.fi:ssä sanottiin"-tekniikkaa uskottavampaa.

Alkumetreillä olevaa palvelua ei vielä kauheasti tohdi arvostella. Seurataan nyt ensin, miten sisältö kehittyy ja että alkaako keskustelua artikkelien yhteyteen syntyä. Lakitietoa etsivän kannattaa muistaa myös Opuslex, jossa kappalemäärältään vähäisemmät artikkelit ovat sisällöllisesti hieman laajempia ja tarjoavat myös jotain juristien käytännön elämästä, eli lähinnä sitä oikeuskäytännön tuntemusta.

Posted by Jouni Heikniemi at 22.02.05 07:46
yleistä
Comments

Palvelun käyttöehdoissa ( http://www.laki24.fi/laki-kayttoehdot.html ) kohta 2, käyttöehdot on omituinen.

"Kaikenlainen tämän palvelun tai sitä kautta saatavilla olevan materiaalin osittainenkin kopiointi, käyttäminen, jäljentäminen, lainaaminen, muunlainen edelleenvälittäminen sekä muu kaupallinen hyödyntäminen missä muodossa tahansa ilman LAKI24:n kirjallista suostumusta on kielletty."

Enkö tuossa juuri osittain kopioinut, eli "rikkonut" palevelun käyttöehtoja?

Pitäisi kuulemma myös linkittää vain etusivulle, "rikoinko" siis käyttöehtoja jo heti viestin alussa liittämällä mukaan osoitteen joka ei johda pääsivulle?

Onko noilla käyttöehdoilla mitään painoarvoa, jos ei, niin eikö koko palvelu joudu niiden takia hieman huonoon valoon?

Posted by: Harri Paavola at 22.02.05 21:45

No, eihän niitten artikkeleiden tartte eikä voikkaan olla täysin kattavia, vaan ne auttavat tavallista tallaajaa tiedon hakemisessa. Ja myös sitä vartenhan lakimiehet ovat, että neuvovat tarpeen vaatiessa enempi.
Mistä ihmeestä tämä yks kaveri väittää jostain tekijänoikeuden rikkomisesta? Taitaa tuo Jouni Heikniemi olla joku pikkutarkka tärkeilijä eka tai toka vuosikurssin nyprääjä.

Posted by: Tero at 29.04.05 11:47

Suosittu on ainakin!

Posted by: Hyvin on näyttänyt LAKI24 menestyneen at 14.07.06 19:24
Post a comment

Remember personal info?