helmikuu 22, 2005

Laki24

Näyttää avatun tällainen uusi lakipalvelu, Laki24.fi. Ei tekijöitä pelota, kun pistävät pääotsikoksi "Suomen laki suomeksi" - haastetta ainakin pitäisi olla. Saitin tarkoitus on toimia "lakiaiheisena markkinointikanavana", johon lakiasiaintoimistot ja asianajajat voivat tuottaa sisältöä ja saada tätä kautta kontakteja. Mukana on toki myös hakupalvelu, jolla voi etsiä juristeja itselleen.

Palvelulle varmaan sinänsä on käyttöä, jos oikeaa lakimiestä kaipaa. Toinen asia on sitten se, paljonko palvelun tuhannesta artikkelista on apua. Useimmat vaikuttavat lyhyydessään ja yleispiirteisyydessään suorastaan teasereilta. Eräs artikkeleissa harmittava piirre on se, ettei niissä olevaa tietoa ole mitenkään tuettu viralliseen säädösaineistoon, vaikka aineisto vain harvoin vaikuttaa sisältävän juuri muuta kuin sitä, mitä laista on pääteltävissä. Kuluttajalle on kyllä usein apua jo oikeuksiensa tietämisestä, mutta montaa aktiivista ihmistä auttaisi vielä perustana olevat pykälät - näin erityisesti siksi, että pykäliin vetoaminen on huomattavasti "laki24.fi:ssä sanottiin"-tekniikkaa uskottavampaa.

Alkumetreillä olevaa palvelua ei vielä kauheasti tohdi arvostella. Seurataan nyt ensin, miten sisältö kehittyy ja että alkaako keskustelua artikkelien yhteyteen syntyä. Lakitietoa etsivän kannattaa muistaa myös Opuslex, jossa kappalemäärältään vähäisemmät artikkelit ovat sisällöllisesti hieman laajempia ja tarjoavat myös jotain juristien käytännön elämästä, eli lähinnä sitä oikeuskäytännön tuntemusta.

Posted by Jouni Heikniemi at 07:46 AM | Comments (3) | yleistä

helmikuu 02, 2005

Mitä prostituution integraatiosta seuraa?

Prostituution ottaminen mukaan elinkeinoelämän piiriin on mielenkiintoinen konsepti. Toisaalta se voisi poistaa elinkeinon ympäriltä hämäryyttä ja tehdä siitä yhden - vaikka kuinka epätoivoisen - "tavallisen työn". Toisaalta siitä voi seurata mielenkiintoisia lieveilmiöitä, kuten Saksassa, jossa seksiteollisuuden palveluksesta kieltäytyminen voi johtaa työttömyysetuuksien rajaamiseen. Vaikka alkuperäisen telegraph.co.uk:n jutun todenperäisyyttä ei täysin voinekaan varmistaa, ovat sen esiin tuomat näkökulmat mielenkiintoisia. Kuinka pitkälle seksiteollisuuden integraatiossa voidaan mennä?

Posted by Jouni Heikniemi at 09:25 PM | Comments (3) | yleistä