Raytracing-galleria

Tälle sivulle olen kerännyt omia saavutuksiani POV-Rayn kanssa. Läheskään kaikkia teoksiani ei sivulla ole, koska en ole saattanut niitä näytettävään kuntoon. Kuvaa klikkaamalla saat sen suuremmassa koossa. Huomaathan, ettei kuvien jatkokäyttö ole sallittua ilman lupaani; sitä voi halutessaan kysellä sähköpostilla.

Minigolf

Minigolf Assembly 1999 -tapahtumaa seuranneen lepoloman aikana päätin ryhtyä valmistelemaan kuvaa, jolla osallistua seuraavan vuoden Assemblyn raytrace-kilpailuun. Tämä tavoite jäi haaveeksi, mutta Minigolf-aiheisen kuvan runko syntyi. Valitettavasti projekti jäi sille asteelle, enkä ole vielä toistaiseksi saanut kyhättyä taustaa radalle.

The Dawn After War

The Dawn After War IRTC:n tammi-helmikuun 2000 kilpailun aihepiirinä oli "Ruins". Aivan selvää lienee, että keskiaikaisia linnoja piisasi arvosteltavana. Päädyin itse tekemään jotain hieman erilaista, ja vaikka Lego-idean joku muukin sattui keksimään, oli kuva silti omaperäisempi ilmestys kuin moni muu mukana ollut. Menestystä tosin ei siltikään liikaa herunut; sijoitus oli 40/115. Kyseisen IRTC-kierroksen kuvia katselemalla tosin ymmärtää lopputuloksen: mukana oli varsin kovatasoistakin taidetta.

Nethack fountain

Nethack fountain Nethack on maailman massiivisimpia pelejä, vaikka fyysinen koko ja ulkoasu eivät ehkä annakaan aihetta tämän uskomiseen. Merkkigraafisen pelin visualisointi jää pelatessa itse seikkailijan aivojen vastuulle, mutta POV-Rayssa sankari-@ saa oikean hahmon. Tässä hän on hankkimassa siunattua Excalibur-miekkaa lähteen äärellä. Kuva on kesken mm. lattian, seinien ja sankarin vaatetuksen osalta.

Ray Of Light

Ray Of Light Raytracing-tekniikka perustuu nimensäkin mukaisesti valonsäteiden jäljittämiseen. Mutta kuinka usein nämä säteet oikeastaan ovat pääosassa missään teoksessa? Kolmesta väristä muodostuva valkoinen valo oli ideana tätä aloittaessa, mutta itse kuva jäi lopulta ehkä hieman toivomaani laimeammaksi.

iDynamics

iDynamics Tällainen leluhan jokaisella on työpöydällään? Liike-energian säilymistä esittelevä Newtonin kehto on kaikkien nörttien unelma. Itse en sellaista pöydälleni ole saanut, joten piti toteuttaa moinen POV-Raylla. Juha Palomäellä on muuten varsin vaikuttava ActiveX-kehto sivuillaan.

Globe

Globe Kirjoituspöydälle sijoittuva karttapallo oli alunperin pala jotain aivan muuta, joka ei ikinä oikeastaan valmistunut. Väliäkö tuolla. En vaivautunut mallintamaan oikeita maailman mantereita pallon pinnalle sentään, mutta tarkemmassa kohdassa näkyvät jonkinlaiset alun yritykset siitä: Pohjois-Amerikan ja Alaskan muodot ovat ehkä etäisesti erotettavissa.

Afternoon Sundae for 1

Afternoon Sundae for 1 Pidettyäni liki neljän vuoden tauon POV-Rayn kanssa palasin vihdoin kehiin syksyllä 1998. Aloitin mallintamalla kaikenlaisia tuttuja esineitä; tuoleja, pöytiä ja ties mitä. Afternoon Sundae for 1 oli yhdistelmä näistä asioista. Kuvassa näkyvä tuoli on itse asiassa varsin pitkälle tarkka kopio vanhasta työtuolistani Martelan Tango 1:stä. Säätövipujen kulmatkin on mitattu viivaimella.

Jouni Heikniemi
8.4.2001

Tämä dokumentti kuuluu sivujeni osioon
Raytracing.