Suomen rikoslaki

Tätä rikoslain kopiota ei enää ylläpidetä. Kolmivuotisen urakan jälkeen voin vihdoin todeta, että valtion säädöstietopankki Finlex on vihdoin riittävän käyttökelpoinen. Uusin rikoslaki löytyy Finlexistä kokoon parsittuna. Vaikka Finlexin esittämä versio rikoslaista on monessa mielessä tätä projektia huonompaa hypertekstiä, on kuitenkin nykyisin jo varsin vaikea selittää itselleen sitä, että tämän kopion ylläpitäminen olisi vaivansa arvoista.


Tämä sivusto jää paikalleen sellaisena kuin se oli suunnilleen säädöspäivityksen 61/2003 astuessa voimaan. Muutossäännösten seurantaluettelo kertoo tapahtumista siihen asti.


Rikoslakiin liittyvät jutut on indeksoitu omaksi listakseen.

Johtolause

Me Aleksander Kolmas, Jumalan Armosta, koko Venäjänmaan Keisari ja Itsevaltias, Puolanmaan Zsaari, Suomen Suuriruhtinas, y.m., y.m., y.m. Teemme tiettäväksi: Suomenmaan Valtiosäätyjen alamaisesta esityksestä tahdomme Me täten armosta vahvistaa seuraavan rikoslain Suomen Suuriruhtinaanmaalle, jonka voimaanpanemisesta, niinkuin myöskin rangaistusten täytäntöönpanosta erityinen asetus annetaan:

Sisällysluettelo

Jouni Heikniemi
16.8.2003

Tämä dokumentti on hakemisto
sivustoni osioon Rikoslaki webissä.