RuotukäkiEtusivulle
 

Biljardi- ja pingismestarit selvillä

Voittajat palkittiin kahvilipuilla

Lapinjärven koulutuskeskuksen monitoimihalli muuttui 7. ja 8. elokuuta todelliseksi suomalaisen huippu-urheilun näyttämöksi, kun keskuksessa majailevat siviilipalvelusmiehet ottivat toisistaan mittaa perinteisissä leirikoululajeissa, 8- pallossa ja pöytätenniksessä. Kilpailupaikalla vallinnutta tunnelmaa olisi voinut häpeilemättä verrata vaikkapa Madison Square Gardenissa koettavaan humuun, siksi tiivistä ilma kansan suussa "pelisalina" tunnetulla areenalla molempina kilpailupäivinä oli.

Biljardi lehtimiesten laji?

Kisaa oli suorastaan vaikea kuvata biljardisalin yleisömassan lävitse. Biljarditurnauksen voittaja Iisakki Härmä (vas.) väräjää onnesta, kun toinen finalisti Christian Hutteger kättelee häntä pelin päätteeksi.

Turnajaiset aloitettiin tiistaina 7. elokuuta 8-pallon pudotuskisalla. Osallistujia oli yhteensä 14, joista mainittakoon kolme sivarijulkaisun toimittajaa sekä satunnaisesti muitakin journalisteiksi tunnustautuneita kisailijoita.

Ottelijoiden välinen ilmapiiri oli huikeasta teknisestä ammattitaidosta huolimatta välittömän rehti ja rento; herjaa heitettiin niin omien kuin vastustajankin lyöntien johdosta. Itse kilpailu tuntui välillä jopa sivuseikalta, vaikka lopulta voittaja saatiinkin selville.

Ilmeisesti urheilutoimittajien kannattaisi ryhtyä koko rintamalla harrastamaan osallistuvaa journalismia, sillä sivarijulkaisun toimittajajoukosta kaikki osallistuneet, allekirjoittanut mukaan luettuna, olivat vielä välierävaiheessa mukana. Monen vuodatetun veri-, hiki- ja kyynelpisaran jälkeen voittajaksikin selviytyi pressikortillinen Iisakki Härmä. Induktiivisesti päätellen hänen aikaisempi kokemuksensa lehtimiehen uralla auttoi miehen tiukassa taistossa voittoon. "Pyyhekumeilla ja lyijykynillä kikkaillessa on kyllä kertynyt korvaamatonta harjoitusta", Härmä itsekin totesi.

Pingismestaruus Jyri Veikkolaiselle

Pingismestari Jyri Veikkolaisen tyylinäyte.

Keskiviikon pöytätennisturnaukseen uskaltautuneita oli vain kahdeksan, mutta tasoerot olivat sitäkin suuremmat. Joukon jumboksi erottautui kirkkaasti tämän jutun kirjoittaja, toivoen että sanojen kanssa taiteilu sujuisi paremmalla menestyksellä kuin sen pienen valkoisen pallon hallinta. Varoituksen sana siis muillekin toimittajille: pöytätennikseen kuuluva fyysis-tekninen osa-alue ei ole teitä varten!

Turnauksen voittaja seuloutui joukosta lähes yhtä helposti kuin porukan heikoin lenkkikin: Jyri Veikkolainen vei finaalin suvereeniin tyyliin, suoraan kolmessa erässä. Sekä yleisön että pelaajien joukossa puhuttiin kuitenkin paljon Veikkolaisen välierävastustajasta, ja tätä koitosta pidettiin ehkä oikeutetustikin "moraalisena finaalina". Rehdin pelin toteutumista ei kuitenkaan ryhdytty kyseenalaistamaan, vaan mestarin annettiin nauttia saavutuksestaan rauhassa.


Otto Immonen, kuvat Iisakki Härmä