sisällysluettelo - Edellinen: "Mikä on web-väripaletti?" - Seuraava: "Miten voin liittää sivuilleni vektorigrafiikkaa?"
Gif (Graphics Interchange Format) tallentaa maksimissaan 256 väriä, joten Gif sopii parhaiten vähäväristen kaavioiden ja piirrosten esittämiseen. Toisin kuin jpg, gif-pakkaus on häviötön, joten suorat viivat ja terävät raja-alueet eivät kärsi pakkaamisesta. Tärkeä gif-kuvan etu muihin käsiteltyihin muotoihin nähden on se, että gif-tiedostot voivat sisältää myös animaatiota sekä läpinäkyviä pintoja. Eräs Gif:n ongelma on se, että pakkaamiseen käytetyn LZW-algoritmin patenteista käydään oikeuskiistoja; ks. esim. Free Software Foundationin näkemystä asiasta.
Jpeg (Joint Picture Experts Group) eli jpg-kuvamuoto on parhaimmillaan valokuvien ja muiden fotorealististen kuvien tallentamisessa. Jpg pystyy pienentämään isojakin kuvia hyvin pieneen tilaan, koska se osaa hävittää kuvasta sellaista tietoa, jota silmä ei huomaa. Jpeg-kuvat ovat myös täysvärisiä. Tehokkaan pakkausalgoritmin huono puoli on se, että pienet yksityiskohdat ja terävät yksiväriset pinnat muuttuvat helposti suttuisiksi. Jpeg-kuvissa ei voi olla läpinäkyviä kohtia.
Png (Portable Network Graphics) on uudempi kuvamuoto, joka pääosin korvaa Gif:n. Png-pakkaus on myös häviötön, mutta kuvat voivat olla myös täysvärikuvia, toisin kuin gif-muodossa. Png tuo mukanaan myös uusia ominaisuuksia kuten osittaisen läpinäkyvyyden. Periaatteessa png:llä voidaan korvata kaikki gif-kuvat, mutta selainten heikohko tuki png-kuville voi olla haitaksi. Käytännössä varsinkaan vanhemmat selaimet eivät näytä välttämättä PNG-kuvia ollenkaan, ja uudemmissakin on ongelmia läpinäkyvyyden oikean toteutuksen kanssa.
Lisätietoja kuvamuodoista: