Viikin sää -palvelu on päättynyt!

Omistajien muuton vuoksi Viikin sääsivun taival loppui 27.10. Korvaavia palveluita:

Mistä on kyse?

Syyskuussa 2008 hankimme kerrostalomme katolle Davis Vantage Pro2 -sääaseman, joka mittaa mm. lämpötilaa, ilmankosteutta, tuulta ja ilmanpainetta. Laite lähettää tiedot kotona sisällä olevalle konsolille radiosignaalilla parin sekunnin välein, ja konsoli puolestaan pitää tietoja muistissaan ja osaa kertoa ne TCP/IP-yhteyden kautta kysyjälle. Kotiserverimme kysäiseekin tiedot viiden minuutin välein ja tallentaa ne tietokantaan. Tietokannasta puolestaan generoidaan mm. nämä sivut katsottaviksi - tiedot webiin päivittyvät siis noin viiden minuutin välein.

Sääasema sijaitsee Helsingin Viikissä, korkean mäen päällä olevan talon katolla. Tästä seuraa, että pellolla asuvat kokevat säänsä hieman kylmempänä kuin mitä asema näyttää. Toisaalta ylhäällä myös tuulee hieman enemmän kuin talojen välissä alhaalla.

Lisätietoja sääasemavirityksen rakenteesta on tulossa. Samaten uusia graafeja ynnä muuta kivaa voidaan lisätä, kunhan keksitään mitkä olisivat hyödyllisimpiä ja ehditään koodaamaan. Palautetta säätiedoista voi lähettää osoitteeseen saa@heikniemi.fi.