Heikniemi.net » Frisbeegolf-kiertue 2007 » Turku

Frisbeegolf-kiertue 2007
7/16: Turku

« 6/16: Kaarina   -   8/16: Raisio »

to 16.8.2007
Kotisivu, Ratakartta *

Turun urheilupuiston vaihteleviin maastoihin on kätketty 9 erilaista väylää. Tiipaikat on merkitty maassa olevilla lankuilla, joita sai välillä hieman etsiä ja kaivella hiekan alta. Väylät ovat enimmäkseen lyhyitä, mutta n. 60-metrinen jyrkkään ylämäkeen heitettävä väylä tarjoaa repimismahdollisuksia kovemmallekin pelaajalle.

Sami

Oikein mukava pikku rata! Jokaisella väylällä on selvästi oma luonteensa ja monessa kohtaa piti ihan oikeasti miettiä, kuinka väylän pelaa. Tämä on poikkeuksellista pienillä kaupunkiradoilla. Kakkosmahdollisuus on joka väylällä, mutta läheskään kaikilta se ei ole ollenkaan helposti otettavissa. Tykkäsin!

Tulos: 24

Jouni

Olin heittänyt Turun kerran aikaisemmin yksin 20 sentin hangessa ja pikkupakkasessa. Siihen nähden kesäinen kävelyretki – vaikka sadeuhan allakin – oli erinomainen kokemus. Spotteri on porukassa syytä olla, mutta vähintään kahden pelaajan joukolla siis varsin kelvollista ajanvietettä.

Turku on kiva, mutta minua häiritsee se, että kalliot ovat vähän liiankin luonnontilaiset. Varsinkin orapihlajaa on joillain väylillä hankala kokonaan välttää, ja kokonaisvaikutelma jää hieman sekavaksi. Asiaa voi olla vaikea korjata puistossa, jossa muukin liikunta on niinkin olennaista, mutta pientä trimmiä radan ylläpitäjät voisivat näiltä osin tehdä.

Aloittelijan kannalta rata on kiva, mutta muutamat väylät ovat kyllä melkoisen vaativia. Esimerkiksi ykkösväylän vedenylitys ja kakkosen lähes pystysuora nousu ovat melko rankkoja kokemuksia pienempikätiselle pelurille.

Tulos: 29

Riikka

Mukava kokonaisuus, paitsi että väylät olivat vähän irrallisia ja korilta seuraavalle tiille löytäminen vei liikaa aikaa. En pitänyt myöskään vesilammikon yli viskaamisesta, koska heiton suuntaaminen ei aina suju luotettavasti enkä haluaisi hukata kiekkosiani. Väylät olivat kuitenkin sopivan erilaisia, ja ohikulkijoista huolimatta pystyi heittelemään melko rauhassa.

Tulos: 41

*) Nykyinen rata voi poiketa kiertueella heitetystä.

« 6/16: Kaarina   -   8/16: Raisio »