sfnet.viestinta.www - VUKK
Vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin v2.06

sisällysluettelo - Edellinen: "Miten teen sivulleni palautelomakkeen?" - Seuraava: "Miten estän sivujeni näkymisen hakukoneessa?"

Miten saan sivuni näkymään hakukoneissa?

Tärkein lähtökohta on se, että sivusi ovat teknisesti kunnossa. Niiden on syytä olla kelvollista HTML:ää ja hyvin luettavissa myös muuten kuin Flashia tukevalla IE:llä. Muista, että hakukoneen näkemys sivuistasi vastaa suunnilleen tekstiselainta: esimerkiksi kuvien alt-teksteihin on syytä panostaa! Jonkin verran voit parantaa hakukoneille antamaasi vaikutelmaa myös käyttämällä tiettyjä meta-elementtejä, mutta niiden antama apu on vain rajallinen. Huomaa, että meta-elementtien väärinkäyttö todennäköisesti aiheuttaa enemmän harmia kuin hyötyä.

Ennen muuta hakukoneiden listoille päätyminen kysyy aikaa. Jossain vaiheessa sivut päätyvät sinne melkeinpä väkisin. Prosessin nopeuttaminen usein vaatii luottokortin höyläystä, mutta muutaman kuukauden odottamalla pääsee ilmaiseksi. Voit nopeuttaa prosessia lähettämällä sivujesi urlin hakukoneille; useimmilla hakukoneilla on lomake tätä tarkoitusta varten. Monet hakukoneet indeksoivat sivusi myös sitä nopeammin, mitä enemmän niille on linkkejä ulkopuolisilta sivuilta.