November 19, 2006

Ne viimeiset vihdoinkin

Elokuun suoritteiden yhteydessä iski ilmeisesti jonkin sortin Photoshop-laiskuus, kun kaikki bussit oli saatu kuvattua. Lopetetaan kiertue nyt kuitenkin julkaisemalla loputkin otokset. Kuvat ovat enimmäkseen vielä eri kuvauskerroiltakin, eikä niihin liity edes maantieteellistä yhtenäisyyttä. Hienon kehystarinan sijaan esitämme siis vain lyhyitä selityksiä - samalla kesäisistä maisemista nauttien...

  • 54 (HelB 52) kulkee ruuhka-aikaan perin epäkiitollista matkaa Itäkeskuksesta Pitäjänmäkeen, tarkemmin sanottuna Valimon juna-aseman kupeeseen. Syyskauden alussa henkiinherätyksen koki parin vuoden tauon jälkeen myös sisarlinja 54B, joka nykyään kulkee viikonloppuisin.
  • 415:n pysähdyksestä Kappatiellä tuli kirjoiteltua aiemmin, joten ei siitä sen enempää. Paitsi että ko. mesta näyttää kesäaamuna aika erilaiselta kuin talvella...
  • Merihaka! Tästäkin kuvankauniista betonimössöstä olemme kirjoittaneet jo 53:n ja 502:n juttujen yhteydessä. 503 poseerasi meille ystävällisesti tunnelin hämärässä.
  • Junista viimeiseksi bongattavaksi jäi E-juna Huopalahdessa. Koska Huopalahden asemaakin tuli jo aiemmin esiteltyä U- ja S-junien yhteydessä (tosin talvisemmin), tuli tämä Espoon karkulainen kuvattua hieman asemalta Ilmalaan päin. Kuvassa juna matkaa kohti Helsinkiä.
  • Kakkoskuva toisesta kiskokkaasta, ratikasta, sopii vielä täydentämään tätä viimeistä kuvapläjäystä. Kasi kuvattiin suurin piirtein vuosi sitten syyssuhnussa, joten täydennetään Salmisaaren julkisuuskuvaa myös kesäisemmällä otoksella (HKL 60 poseeraa).
  • Kiertueen päättää tietenkin itseoikeutetusti viimeiseksi kuvauskohteeksikin juuttunut 39A Kampissa. Pitkään suunnitelmalla "Kuvataan sitten kun mennään ohi" roikkunut bongauspiste täytyi sitten lopulta kerätä erillisellä kaupunkivisiitillä, kun ei vaan millään sitten satuttu iltaysin jälkeen Kamppiin. Mutta väliäkö tuolla - kyllä sitä kerran kiertueessa voi tähän taipua...

Se on sit siinä. Lukemat ovat 269/269 eli 100 %. Kiitos lukijoille ja palautetta lähettäneille. Varsin mahdollisesti otetaan uusiksi esimerkiksi viiden vuoden päästä, jolloin paikat ovat jo vähän muuttuneetkin. Nyt voisi pari kesää kuvata jotain muutakin.

Posted by Jouni Heikniemi at 05:00 PM | Comments (1)